Brugse Australiër Gotye wint twee MIA’s

Redactie KW

De Belgisch-Australische zanger Gotye mag twee MIA’s mee naar huis nemen. “Somebody That I Used To Know” werd zowel tot “hit van het jaar” als tot “beste videoclip” uitgeroepen. Gotye werd geboren in Brugge maar verhuisde al op jonge leeftijd met zijn ouders naar Australië. Arsenal, de band van Hendrik Willemyns uit Torhout, ging lopen met de prijs “Dance/Elektronica”. Raymond van het Groenewoud mocht de MIA voor beste “auteur/componist” in ontvangst nemen.

Milow en Selah Sue zijn de grootste slokoppen op de vijfde editie van de MIA’s (Music Industry Awards). De twee muzikanten kaapten zaterdag allebei drie awards weg. Milow ging aan de haal met de prijzen in de categorieën “pop”, “mannelijke soloartiest” en “beste liveact”. Selah Sue werd dan weer tot winnaar gekroond in de categorieën “vrouwelijke soloartiest” en “beste album”. Omdat ze het afgelopen jaar ook de beste verkoopcijfers liet optekenen, krijgt ze daarnaast nog de MIA voor “best verkochte artiest”.

Verder waren er ook twee trofeeën weggelegd voor dEUS. De groep won zelf in de categorie “rock/alternatief” en Mauro Pawlowski werd in de bloemetjes gezet als beste muzikant.

Bart Peeters won voorts voor het vierde jaar op rij een MIA in de categorie “Nederlandstalig.” De MIA-uitreiking is een organisatie van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT.

(Belga/ ND)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier