Brugs stadsbestuur stuurt brief naar Carrefour

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge gaat een brief schrijven naar de directie van Carrefour. Dat heeft burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) gezegd naar aanleiding van een actie bij de start van de gemeenteraad. De burgemeester ontving een delegatie van de vakbonden. Die vroegen het stadsbestuur om steun gezien de specifieke omstandigheden in Brugge. Er staan in de stad 204 jobs op de helling.

De directie van Carrefour wil haar vestiging in Sint-Kruis bij Brugge
sluiten. De vestiging in de wijk Kristus-Koning in de binnenstad zal
worden uitbesteed. Burgemeester Moenaert gaat aan Carrefour zeggen dat de vestiging in Kristus-Koning belangrijk is voor de
leefbaarheid van de stad. “We hebben altijd gepleit voor deze vestiging, ook toen Carrefour plannen had om een nieuwe hypermarkt te openen op de Blauwe Toren”, zegt burgemeester Moenaert.

B-Park

De bediendenvakbonden LBC-NVK en BBTK vinden dat Carrefour de verschillende vestigingen in Brugge niet tegen elkaar mag uitspelen. B-Park ging nog maar recent openen. “De cijfers van deze vestigingen zouden de slechtste zijn van de hele keten. Toch wordt deze vestiging, waar het personeel aan minder gunstige arbeidsvoorwaarden werkt, de hand boven het hoofd gehouden ten nadele van de andere vestigingen die beter presteren”, zegt Etienne Claes van LBC-NVK. De vakbonden wijzen ook op de sociale functie van de winkel op Kristus-Koning. De vestiging op Sint-Kruis willen ze in een afgeslankte versie verder laten bestaan. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier