Brugs parket zoekt getuigen van overval op taxichauffeur in Tielt

Redactie KW

Het parket van Brugge is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld die op dinsdag 10 maart gebeurde in de Ieperstraat in Tielt. Daar werd een 39-jarige taxichauffeur overvallen door drie daders. Die staken de man nadien in brand.

Pascal Preem werd dinsdag rond 03.00 uur ‘s ochtends aangevallen door drie onbekende mannen, vermoedelijk van het Noord-Afrikaanse type. Dat gebeurde toen hij instapte in een zwarte minibus Mercedes Vito van zijn werkgever. Preem zou even later vier mensen ophalen om hen naar de luchthaven in Zaventem te brengen.

De man werd beroofd van zijn portefeuille. Daarop werd hij overgoten met benzine, die vervolgens door de daders in brand werd gestoken. Het drietal zou zijn gevlucht met een grijze of donkerkleurige BMW met een vreemde, mogelijk Franse, nummerplaat. Het gekerm van het zwaargewonde slachtoffer alarmeerde enkele omwonenden, die onmiddellijk hulp boden.

De politie vraagt getuigen van de feiten of mensen die nuttige informatie hebben met betrekking tot de daders of hun vluchtwagen, contact op te nemen via het gratis nummer 0800-91 119. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier