Brugs labo Chemiphar overgenomen door wereldleider Eurofins Scientific

Redactie KW

Chemiphar, het Brugse laboratorium actief in fysico-chemische en microbiologische analyses treedt toe tot het Franse beursgenoteerde Eurofins Scientific, de nummer 1 in de wereld in de labosector. De 65 medewerkers van Chemiphar en van de zusterbedrijven Labotoxico en OCB blijven op post en bedrijfsleider Jan Cordonnier blijft combattief aan het roer.

Chemiphar nv is opgestart in 1993 door geboren Tieltenaar, apotheker en toxicoloog Jan Cordonnier. Zijn echtgenote Anne Leenesonne baat al vele jaren een recent vernieuwde apotheek uit in de Dorpstraat in Sijsele. Chemiphar analyseert, als een door de overheid erkend laboratorium, stalen en monsters voor opdrachtgevers uit de sector milieu, voeding en landbouw, farmacie en cosmetica. Zusterbedrijf Labotoxico is als enige niet-universiteitgebonden labo actief in toxicologie voor de gerechtelijke diensten. De bedrijvencluster van Cordonnier opereert vanuit het Brugse bedrijvenpark Waggelwater. Die locatie werd recent uitgebreid met een naburig bedrijfspand (ex-Febelco) en heringericht, een investering van 1,5 miljoen euro.

Verder uitgroeien

Bedrijfsleider Jan Cordonnier: “Het was even schrikken voor onze medewerkers toen ik hen meedeelde dat Chemiphar wordt opgenomen in Eurofins Scientific, een grote en wijdvertakte groep, die in volle opmars is in onze sector. Maar ik heb ons team snel kunnen overtuigen van het feit dat ons bedrijf op die manier verder kan uitgroeien tot een heus competentiecentrum binnen de internationale groep Eurofins.”

(JBVI)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier