Brugs kinderopvangcentrum Pietje Pek kan terecht in gewezen kazerne

Redactie KW

Het kinderdag- en nachtverblijf Pietje Pek in Brugge kan tijdelijk gehuisvest worden in een gebouw dat leegstaat in de Peterseliestraat. Dat heeft het schepencollege vrijdag beslist.

De site in de Peterseliestraat was vroeger een militaire kazerne, maar die werd ruim een jaar geleden door Defensie verlaten en te koop gesteld. De stad kocht het domein om er een tachtigtal betaalbare woningen te realiseren.

“Dat project zal vijf tot zes jaar in beslag nemen. Er moet eerst nog een functiewijziging worden doorgevoerd, en dat alleen al duurt anderhalf jaar”, zegt schepen van Urbanisatie Mercedes Van Volcem. “Aangezien leegstand een sluipende sloper is, sta ik achter een tijdelijke bezetting door Pietje Pek. Dit kan juridisch perfect omdat de kazerne op de lijst van het Bouwkundig Erfgoed staat. De hogere overheid moet wel nog toelating geven, ” aldus nog de schepen.

Pietje Pek in de Katelijnestraat is in de problemen gekomen door een vonnis van de rechtbank na een klacht van een buur. Van de rechter mag Pietje Pek enkel nog kinderen opvangen voor en na de schooluren en niet meer in de weekends en vakantiedagen. Een verhuizing kan dus een oplossing zijn.

Tegen het vonnis is nog beroep mogelijk. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier