Brugpensioen vanaf 50 bij Bekaert onbespreekbaar, zegt Van Quickenborne

Redactie KW

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne noemt brugpensioen vanaf vijftig jaar voor de werknemers van Bekaert “niet bespreekbaar”. “Ik vind het bizar dat de directie daar zomaar aan toegeeft. Ze zouden alles op alles moeten zetten om mensen een nieuwe job te bezorgen, in plaats van te kiezen voor de hangmat van de overheid”, zegt de liberale vicepremier deze week in het weekblad Humo.

Bij staaldraadproducent Bekaert vroegen vakbonden en directie begin deze maand het brugpensioen op 50 jaar voor de getroffen werknemers in Aalter. Minister van Werk Monica De Coninck hield de boot voorlopig af en vroeg meer concrete informatie over de herstructureringssituatie, vooraleer al dan niet brugpensioen vanaf een bepaalde leeftijd goed te keuren.

Voor vicepremier Van Quickenborne is brugpensioen vanaf 50 in elk geval niet bespreekbaar. “Tweehonderd arbeiders vanaf 50 op brugpensioen sturen, kost de komende jaren tot 35 miljoen euro”, argumenteert de pensioenminister nog.

45 jaar

De liberaal waarschuwt tot slot dat de vereiste loopbaan om op pensioen te mogen op termijn “onvermijdelijk vijfenveertig in plaats van veertig jaar” wordt. “De eerste opdracht van de nieuwe regering in 2014 wordt hoe dan ook een nieuwe pensioenhervorming”, besluit hij.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier