Bruggeling wil bomen niet kappen, ondanks bevel van rechter

Redactie KW

Tegen eind deze week moet Bruggeling Alain De Coussemaeker een oplossing vinden voor de negen bomen in zijn voor- en achtertuin.

De hoge bomen staan te dicht bij de schutting en bezorgen de buren heel wat overlast. Daarom trokken ze naar de rechtbank. De vrederechter vond hun klachten terecht. Eén maand na de betekenis van het vonnis moesten de bomen gekapt zijn. Die termijn loopt vrijdag af. Indien ze tegen dan niet gerooid zijn, moet de eigenaar per dag uitstel 1000 euro betalen.

Verplanten

De man won intussen advies in bij een deskundige en de bomen komen in aanmerking voor verplanting. Dat kan in zijn tuin of op andere locatie met goede bosgrond. “Dat zou dan in de 41ste week van 2014 gebeuren”, zegt Alain De Coussemaeker. “Het zou de bedoeling zijn om alle bomen te verplanten in de tuin en op een geschikte locatie met goede grond. Dat moet voorbereid worden”. Het verplanten van zijn bomen zou hem ongeveer 18.000 euro kosten. De Bruggeling rekent op de goeie wil van zijn buren om aan zijn plan mee te werken. Of dat gebeurt is nog maar de vraag.

(B.V./A.D.)

Bruggeling wil bomen niet kappen, ondanks bevel van rechter

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier