Bruggeling wil beste DJ ter wereld worden

Redactie KW

Maandag start in het Candese Toronto de Red Bull Thre3style wereldfinale of het DJ wereldkampioenschap. DJ’s uit 21 landen zullen het van 4 tot 9 november tegen elkaar opnemen in een strijd om de titel van beste DJ ter wereld.

In de jury van het wereldkampioenschap zetelen beroemde namen als DJ Jazzy Jeff, Kid Koala, Maseo, Ali Shaheed en de internationaal gerenommeerde DJ en Canadees A-Trak. Voor het eerst is ook België vertegenwoordigd. Christopher Torres, in Canada aanwezig als DJ Madfingaz, uit Brugge won afgelopen zomer de Belgische Red Bull Thre3style finale en verzekerde zich op die manier van een plaats in de wereldfinale. Meer dan 4.400 mensen steunden hem op weg naar het wereldkampioenschap via een Facebookcampagne.

Concept

Elke DJ krijgt 15 minuten waarin hij of zij verplicht drie stijlen of ‘genres’ moet mixen en het publiek zo enthousiast mogelijk moet krijgen. De jury kent punten toe op basis van keuze van songs, mash-ups, creativiteit, mixtechniek, podiumprésence en interactie met het publiek. Wie het publiek het meest op zijn hand krijgt, maakt het meeste kans te winnen.

Finale van een week

De wereldfinale vindt niet op één dag plaats, maar neemt een hele week in beslag. Verdeeld over verschillende evenementen op verschillende locaties in Toronto zullen de 21 DJ’s het tegen elkaar opnemen op basis van een loting die pas op maandag 4 november in de lobby van het Thompson hotel bekend gemaakt wordt. Uiteindelijk zullen vijf DJ’s overblijven die op zaterdag 9 november in de ultieme finale van het wereldkampioenschap strijden om DJ suprematie en de Red Bull Thre3style kroon van 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier