Bruggeling vindt lokale Blauw Kruis te duur

Redactie KW

Een man uit Sint-Kruis Brugge moest 98 euro betalen omdat het Blauw Kruis van Brugge zijn weggelopen Maltezerhondje een nacht had opgevangen. Veel te veel, vindt hij.

Zondagnamiddag zette Toby, het Maltezertje van een gezin uit Brugge, het op een lopen. Op maandagochtend werd het gezin opgebeld door het Blauw Kruis, dat het hondje op zondag had opgepikt: ze mochten Toby gaan ophalen, maar het zou hen 98 euro kosten: 65 euro administratiekosten en 33 euro voor Toby’s opvang en verzorging. Uiteindelijk moest de man maar 33 euro betalen, de officiële prijs die er op een lijst uithing in het asiel. Niettemin was zijn ongenoegen toen al zo groot, dat hij onder andere de ombudsdienst en Gaia contacteerde.

Bij het Blauw Kruis nuanceren ze het verhaal. “Doordat twee dossiers door elkaar werden gehaald, moest de man maar 33 euro betalen en vielen de transportkosten onterecht weg”, klinkt het. “Eigenlijk had hij wel degelijk 98 euro moeten betalen zoals eerst gezegd. Je moet rekenen dat onze medewerkers al snel twee uur op baan zijn om in de buurt een hond op te halen.”

(SR)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier