Bruggeling Lorenzo Craeye ten onrechte in de boeien wegens vermeende drughandel

Redactie KW

Lorenzo Craeye (38) uit Assebroek werd eind oktober uit zijn bed gelicht en voor de ogen van zijn drie kinderen geboeid afgevoerd. Verkeerdelijk dachten de speurders dat Lorenzo Craeye betrokken was in de illegale handel van 1 kilo speed. „Sorry, we hebben de verkeerde opgepakt. Nog een prettige dag.” Met die woorden verontschuldigde de federale politie zich nadien.

Op donderdag 28 oktober om 6.40 uur ‘s morgens belde de federale politie aan bij de woning van Lorenzo Craeye in Assebroek. De Brugse onderzoeksrechter had de speurders een huiszoekingsbevel gegeven om bewijzen te zoeken betreffende de mogelijke betrokkenheid van Lorenzo Craeye bij drughandel.

„Ik werd voor de ogen van mijn drie kinderen in de boeien geslagen. Mijn elfjarig zoontje Kenneth wist niet wat hij zag : zijn papa werd als een echte crimineel gearresteerd. Hij heeft aan de feiten een trauma overgehouden.”

De speurders namen ook de gsm van de verdachte in beslag. Nauwgezet werd het telefoonverkeer van Lorenzo Craeye nagegaan. Vooral het feit dat hij vorige maand een oproep uit Nederland ontving, wekte de argwaan van de politie op. „Het ging om een oproep van een winkel in Nederland, waar we schoentjes besteld hadden voor de doop van ons dochtertje Alecia. De winkelbediende had mij opgebeld met de mededeling dat de schoentjes niet meer in voorraad waren. Er moet daar niks anders achter gezocht worden”, aldus de parkwachter, die geen idee heeft hoe zijn naam terechtkwam in een drugdossier.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier