Bruggeling in Cambodjaanse cel na beschuldiging van moord op Franse toeriste

Redactie KW

De 41-jarige Bruggeling Olivier Van Den Bogaert zit in Cambodja in de cel op beschuldiging van moord op een 25-jarige Franse toeriste. Hij schreeuwt zijn onschuld uit.

Olivier Van Den Bogaert, die sinds een vijftal jaar het gastenverblijf Olly’s Place in Kampot, een kustplaats in het zuidwesten van Cambodja uitbaat, is sinds vorige week officieel aangeklaagd voor de verkrachting, foltering en moord van een 25-jarige Franse toeriste, Ophélie Begnis uit Lyon. Haar lijk werd op 10 februari aangetroffen, drijvend in een rivier in het zuiden van Kampot. Ze had geen kleren aan, haar hoofd en armen vertoonden heel zware verwondingen. De jonge vrouw, die daags nadien met twee vriendinnen weer naar huis zou vertrekken, was ook verkracht.

Volgens de lokale politiemensen werd de toeriste voor het laatst op haar fiets vlak bij Olly’s Place gezien. Olivier Van Den Bogaert werd toen opgepakt, verhoord en weer vrijgelaten. Na dat eerste verhoor trok Olivier Van Den Bogaert even naar Thailand om er zijn ex-vrouw en kindje te bezoeken. Toen hij eind maart terugkeerde, werd hij opnieuw door de Cambodjaanse politie opgepakt. Sinds vorige week is hij dus officieel aangeklaagd en zit hij in de gevangenis. De buitenlanders die in Kampot wonen zijn overtuigd van zijn onschuld, net als zijn broer Ian.

Een getuige zou Olivier samen met een dame gezien hebben op 10 februari, allebei met een fiets aan de hand. “Volgens de Cambodjaanse getuige waren beiden van identieke postuur, lichaamsbouw”, vertelt broer Ian Van Den Bogaert. “Dit lijkt mij wat moeilijk daar Olivier 1,96 meter is en 100 kg weegt. Nog volgens de Cambodjaanse getuige zou Olivier de betreffende fiets in ruraal gebied gegooid hebben. Maar de huurfiets die oorspronkelijk door de Franse toeriste werd gehuurd, werd niet herkend door de Zwitserse eigenaar. Op 10 februari was Olivier op prospectie met een Antwerpse zakenman, op zoek naar nieuwe gronden voor het bouwen van een nieuwe guesthouse in de regio Kampot. Daags erna ondertekenden ze een leasingcontract voor een stuk grond voor een periode van tien jaar. De zakenman en Olivier zouden die dag van 08 tot 22 uur samen geweest zijn”, aldus nog Ian Van Den Bogaert.

(HJ)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier