Bruggeling derde Jobstudent van het Jaar

Redactie KW

Unizo heeft de 22-jarige Stefan Huygebaert uitgeroepen tot Jobstudent van het Jaar. Het was de derde keer dat de prijs werd uitgereikt. De Bruggeling ziet zijn maandloon verdubbeld.

Unizo heeft de 22-jarige Stefan Huygebaert uitgeroepen tot Jobstudent van het Jaar. Het was de derde keer dat de prijs werd uitgereikt. De Bruggeling ziet zijn maandloon verdubbeld.

QuasiMundo Bike Tours, zijn werkgever die toeristen per fiets door Brugge en omstreken gidst, krijgt een doorlichting van zijn personeelsbeleid ter waarde van 500 euro. Er werden dit jaar 123 dossiers ingediend. Unizo pleit naar aanleiding van de uitreiking voor een eenvoudiger regelgeving rond studentenarbeid.

De ondernemersorganisatie en haar dienstenpartners ADMB en Sofim willen met de prijs, die twee jaar geleden werd gelanceerd, jonge mensen belonen voor hun inzet en aandacht vestigen op de ingewikkelde regeling rond studentenarbeid. “Twee jaar later is de regeling nog niet aanpast”, weet Unizo-topman Karel Van Eetvelt die de trofee donderdag in Brugge ging overhandigen. “We stellen van dat veel van de jobstudenten in de 123 dossiers die we onderzochten buiten de zomervakantie werken”. Daarom pleit Unizo om de bestaande regeling te vereenvoudigen: van twee keer 23 dagen naar 50 dagen per kalenderjaar.

Zaakvoerder Jos Teughels is zeer opgezet met zijn jobstudent. “Stefan is een teamspeler die meer doet dan we van hem verwachten. Hij is bijzonder stipt en zelfstandig. Door zijn inzet groeit mijn onderneming. Sommige toeristen gaan een tweede keer met hem mee.” De student Kunstwetenschappen gidst niet alleen de toeristen. Hij staat ook in voor het onderhoud van de fietsen, stelt nieuwe routes samen en hertekent de website van het bedrijf. (Belga)



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier