Bruggeling Bart Verheyen in zee met Ice-Watch

Redactie KW

Waar het merk Ice-Watch en het universum van een kunstenaar elkaar ontmoeten, ontstaat een gelimiteerde en unieke collectie. De samenwerking met Bruggeling Bart Verheyen leidde tot een uurwerk Bewatch.

Dit popart-horloge, een afsplitsing van de bekende ICE-lijn, springt meteen in het oog en getuigt van een creatieve verbeeldingskracht waarvan iedereen zal opkijken. Het werd gemaakt ter gelegenheid van de nationale feestdag en de troonwissel.

De samenwerking met Ice-Watch kwam tot stand omdat de ontwerper en CEO van Ice-Watch Jean-Pierre Lutgen al jaren een grote fan van Verheyen is. De Waalse ondernemer kocht ook al enkele schilderijen van Bart Verheyen. “Het is een bewijs dat we in ons klein landje ook kunnen samenwerken : Vlamingen en Walen. Zo’n kruisbestuiving levert peper en zout op. Kijk, we zijn een artificieel landje, ik noem het zelfs surrealistisch, maar dat kan men ook als een charme beschouwen. Waarom onze koning voortdurend in vraag stellen. Het is en blijft toch een stukje folklore.”

Nieuwe dimensie

Kunstenaar Bart Verheyen heeft voor zijn ontwerp van Ice-Watch carte blanche gekregen. Er zijn drie versies van : zwart, geel en rood. Hij bedacht voor de wijzerplaat een circulair ontwerp dat aanleunt bij de stripcultuur : het gezicht van een vrouw met rode lippen en blond haar, alles zwart omrand. Met Bewatch treedt Bart Verheyen het merk Ice-Watch een nieuwe dimensie binnen. De bedrukte wijzerplaat is een primeur en luidt het begin van een lange reeks in. Het uurwerk is zowel voor dames als heren en is te koop aan 79 euro.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier