Bruggeling algemeen directeur stedelijk ziekenhuis Roeselare

Redactie KW

Bruggeling Peter Fontaine (41) is de nieuwe directeur van het Roeselaarse Stedelijk Ziekenhuis. Nu werkt hij als directeur beleidsinformatie in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.

Peter Fontaine is oorspronkelijk van Oostende maar woont in Sint-Michiels. De 41-jarige Bruggeling begon zijn ziekenhuiscarrière als verpleegkundige in de Kortrijkse Sint-Niklaaskliniek. Ruim tien jaar geleden bereidde hij mee de fusieoperatie van de Kortrijkse ziekenhuizen tot het AZ Groeninge voor.

Master

In 2001 trok hij naar Sint-Niklaas waar hij tot op vandaag in het fusieziekenhuis AZ Nikolaas als directeur beleidsinformatie aan de slag is.

De Bruggeling is master in de medisch-sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid en haalde bij Vlerick ook een master in business administration.

Gezin

Halfweg april gaat hij in het Roeselaarse stedelijk ziekenhuis als algemeen directeur aan de slag. Hij komt er in de plaats van Eddy Decoene. In het Stedelijk Ziekenhuis werken 650 verpleegkundigen, paramedici en andere medewerkers en een 70-tal ziekenhuisartsen.

Peter Fontaine is gehuwd met Kristien Coen en het gezin telt drie zonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier