Brugge zoekt nieuw zomerfestival nu Polé Polé Beach naar Oostende vertrekt

Redactie KW

Brugge is op zoek naar een nieuw zomerfestival in Zeebrugge, nu Polé Polé Beach vertrekt. Het festival heeft een principeakkoord met Oostende voor de editie van dit jaar.

Polé Polé Beach houdt het dus voor bekeken in Zeebrugge. Volgens de organisator zal een verplaatsing naar Oostende het festival nieuwe zuurstof geven. Maar intussen wordt het in Zeebrugge opnieuw wat stiller. Annick Lambrecht (Schepen van evenementenbeleid Brugge): “We willen er een nieuw festival. We willen naast het sportstrand, de haventriatlon en het nieuwe badengebouw Zeebrugge verder laten bloeien. Eventueel zal dat ook kunnen met de komst van Villa Vanthilt.”

Geluidsoverlast

Of Vanthilt de badstad aandoet is over twee weken duidelijk. Maar het één programma is éénmalig terwijl Polé Polé jaarlijks zijn tenten opsloeg. Brugge maakt zich sterk dat er gesprekken lopen met andere festivalorganisatoren. “Het zal wellicht niet voor dit jaar zijn, want daarvoor is er te weinig tijd. Maar we willen zeker in de toekomst op het mooie strand een nieuw festival. Het strand heeft een evenementenplateau en het is erg breed. Het leent zich dus uitstekend daarvoor.”

Vorig jaar kwam het tot een discussie tussen de stad en de organisator van Polé Polé omwille van geluidsoverlast, maar Polé Polé zegt dat het niet daarom wegtrekt. In Oostende zal Polé Polé op het Klein strand plaatsvinden van 23 tot en met 25 augustus. En zo krijgt de koningin der badsteden er nog maar es een zomers evenement bovenop.

Brugge zoekt nieuw zomerfestival nu Polé Polé Beach naar Oostende vertrekt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier