Brugge zeker van zijn lening voor bouw stadion

Redactie KW

Brugge is zeker van zijn lening van 10 miljoen euro van de Vlaamse overheid voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. De regering besliste vandaag dat het geen enkele dossier schrapt. Zowel Brugge, Gent, Genk en Antwerpen kunnen zo’n lening krijgen, op voorwaarde dat ze een stadion bouwen dat aan de UEFA-normen voldoet.

Normaal gezien ging de Vlaamse regering maar twee steden weerhouden. In die twee steden zou dan een stadion gebouwd worden dat dienst zou doen als wedstrijdstadion voor het WK 2018. Maar de Vlaamse regering wil nu het toekennen van de lening loskoppelen van het WK 2018-dossier. Vlaams minister Muyters: “We weten pas in februari of België samen met Nederland gastland wordt van het WK 2018. Door onze beslissing kan elk van de 4 steden zijn dossier gewoon verder uitwerken. Gastland of niet, gaststad of niet, wie een stadion bouwt die aan de UEFA-normen voldoet, kan de lening aangaan.”

Omdat Brugge sowieso een groot stadion wil bouwen, los van het WK 2018, is de stad nu zeker van zijn lening. Het Brugse stadion zal in totaal 100 miljoen euro kosten.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier