Brugge wil 45 miljoen euro investeren

Redactie KW

De gemeenteraad van Brugge buigt zich morgenavond over de begroting voor volgend jaar. En die is ondanks de economische en financiële crisis in evenwicht. Meer nog, Brugge wil volgend jaar zowat 45 miljoen euro investeren. Een kleine 12 miljoen gaat naar wegen- en rioleringswerken, 8 miljoen is voorbehouden voor een polyvalent centrum in het Daverlopark.

De financiële en economische crisis woedt volop, maar de impact ervan op de Brugse begroting voor volgend jaar is relatief beperkt gebleven. Het stadsbestuur heeft een ambitieus investeringsplan dat goed is voor 45 miljoen euro.

Ook het vernieuwen van de veiligheidscentrale voor de musea en de stadsdiensten neemt een hap van bijna 2 miljoen euro uit het investeringsbudget. Brugge moet dit jaar wel meer geld vrijmaken om het gat in de OCMW- en politiebegroting dicht te rijden. En dat heeft onder meer te maken met gestegen personeelskosten en toenemende sociale noden. Voor de Brugse belastingbetaler verandert er in 2009 niets en dat ondanks de economische recessie.

Morgen buigt de gemeenteraad van Brugge zich over de nieuwe begrotingsopmaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier