Brugge top drie werelderfgoedsteden

Redactie KW

Brugge is de derde meest aantrekkelijke erfgoedstad om in te leven. Dat blijkt uit een artikel van de Britse krant The Financial Times. Er zijn 182 steden door de UNESCO erkend als werelderfgoedstad. In de top tien van meest aantrekkelijke steden om in te leven komen vijf Europese steden voor.

Op één in de top tien van Unesco werelderfgoedsteden waar het goed is om te wonen staat Split in Kroatië. Op twee prijkt Stone Town in Zanzibar, Tanzania. Brugge staat dus op nummer drie. En daar is de Brugse burgemeester erg tevreden mee. “Wat mij bijzonder veel plezier doet is dat het hier niet gewoon gaat om ‘mooiste’ steden, maar om steden die het aantrekkelijkst zijn om in de wonen. Dat Brugge’ oaltied schoane’ is, wisten we al, maar we zijn blij dat onze inspanningen om van de stad ook een aantrekkelijke woonplaats te blijven maken, vruchten afwerpen”, aldus Patrick Moenaert.

Eind mei 2012 vindt in Brugge een congres plaats voor alle werelderfgoedsteden die door Unesco werden erkend met als thema ‘Werelderfgoedsteden in de 21ste eeuw.’

(ND)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier