Brugge toont wedstrijden WK in Brazilië op groot scherm op ‘t Zand

Redactie KW

Ook cafés zullen de wedstrijden kunnen uitzenden, maar voorts worden geen andere locaties meer toegestaan.

Van 14 juni tot 13 juli 2014 vindt in Brazilië het wereldkampioenschap voetbal plaats. Op 11 en 15 oktober 2013 zakte al een paar duizend voetbalfans af om de uitzendingen van de kwalificatiematchen te volgen op groot scherm, op respectievelijk Markt en Burg. Een werkgroep nam alle mogelijke locaties onder de loep en daaruit blijkt dat ‘t Zand zich het best leent om alle wedstrijden van de Rode Duivels zo ook de finale op een groot scherm uit te zenden. De grote open ruimte is ideaal om een sfeervol ‘fandorp’ te realiseren en de supporters te verenigen in een positieve ambiance.

Geen andere locaties

Het College van Burgemeester en Schepenen keurde maandag deze locatie goed en besliste ook om binnen de perimeter van de binnenstad geen andere uitzendingen van WK-wedstrijden op een groot scherm op het openbaar domein toe te laten. Schepen voor Sport en Evenementen Annick Lambrecht: “Hiermee wil de stad exclusiviteit waarborgen aan de organisator die via een aanbesteding zal worden aangeduid. Dit betekent echter niet dat het zal verboden worden voor cafés om de wedstrijden uit te zenden op een scherm in hun zaak of binnen de vergunde ruimte van hun terras.”

De Rode Duivels spelen hun drie groepswedstrijden op dinsdag 17 juni om 18.00 uur (tegen Algerije), op zondag 22 juni om 18.00 uur (tegen Rusland) en op donderdag 26 juni om 22.00 uur (tegen Zuid-Korea).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier