Brugge : Supporters verwelkomen deelnemers 1000 kilometer tegen kanker

Redactie KW

Honderden supporters verwelkomden in Brugge de deelnemers aan de 1000 voor “Kom op tegen kanker”. De 1000 staat voor de langste fietstocht door Vlaanderen voor een goed doel. Meer dan 360 teams schreven zich in, wie wilde deelnemen aan deze vierdaagse betaalde vooraf 5.000 euro. In Brugge hielden de verscheidene pelotons even halt voor een middagpauze.

De deelnemers aan de tocht fietsen iedere dag een lus van 250 km met vertrek en aankomst in Mechelen. Vandaag ging het richting West-Vlaanderen. Heel wat deelnemers hebben een eigen verhaal. Zoals Carolien Devisch uit Oostende die de 1000 km fietst als éénmans team. ” Mijn man is anderhalf jaar geleden overleden aan hersenkanker. Hij was 42 en dat heeft mijn beslissing enorm beïnvloed om iets te doen. Dat is mijn motivatie trouwens”, zegt zij.

Om te mogen meefietsen moet je 5000 euro startgeld betalen. Zelfs de grootste namen ontsnappen daar niet aan. Wat dat betreft brak Petra Vanhuys uit Anzegem met 35.000 euro alle records. “Wij hebben een tante die eind januari overleden is aan kanker. M nog 2 lotgenoten zijn we gestart met het verzamelen van sponsoring. Voor mijn tante was dat een ultieme wens om zoveel mogelijk centen in te zamelen om lotgenoten te helpen.”.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Brugge : Supporters verwelkomen deelnemers 1000 kilometer tegen kanker

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier