Brugge start winternoodplan op

In Brugge is gisteren het winternoodplan opgestart. Dat betekent dat het ocmw extra hulp biedt aan mensen voor wie de vrieskou problemen geeft.
Redactie KW

In Brugge is het winternoodplan opgestart. Dat betekent dat het ocmw extra hulp biedt aan mensen voor wie de vrieskou problemen geeft. Zo doet het ocmw boodschappen of klusjes voor bejaarden en voor mensen die niet zo mobiel zijn. Alle diensten van het ocmw moeten meehelpen om mensen op te sporen die hulp kunnen gebruiken. Het personeel dat warme maaltijden rondbrengt bijvoorbeeld, moet bij elke klant informeren hoe het gaat.

Elke dag brengt het ocmw van Brugge warme maaltijden rond bij 600 bejaarden en mensen met een beperking. Aangezien de maaltijdbedelers, zoals Nancy, zo nauw in contact komen met de mensen, kunnen ze ook snel problemen detecteren. Nu het noodplan in werking is, moeten ze informeren of er hulp nodig is.

Het noodplan is nog maar één dag van kracht. Eén iemand heeft al opgebeld. Maar als de winterkou nog langer aanhoudt, verwacht het ocmw nog meer oproepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier