Brugge staat in lijst van 25 meest overschatte toeristische trekpleisters ter wereld

Redactie KW

De bekende nieuwssite The Huffington Post stelde de lijst op.

The Huffington Post dook in de toeristische gidsen en ging na of de steden en bezienswaardigheden die daar telkenmale worden aanbevolen, écht wel de moeite waard zijn. Niet altijd, vinden zij. Vaak is hetgeen er te zien was de moeite (niet) meer om er een eind ver voor te reizen, even vaak is het gewoon niet aangenaam wegens een overvloed aan vuilnis en… toeristen. In de lijst staat Brugge onder meer naast Loch Ness, de toren van Pisa en Stonehenge, allemaal volgens The Huffington Post zwaar overroepen.

“Niemand woont in Brugge”

Brugge vinden ze een doodse plek. “The cobblestoned little streets are cute, but they sit totally empty until the tourist buses arrive each morning. We’re 97% certain that nobody from Belgium actually lives there.” Samengevat? De kasseistraatjes zijn best mooi, maar ze zijn leeg tot de bussen vol toeristen elke ochtend aankomen. “We zijn 97% zeker dat er niemand echt woont…”

Toch is Brugge best wel in goed gezelschap. Volgens de lijst mogen toeristen ook Londen, Athene, Rome en Dublin immers van hun lijstje schrappen.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier