Brugge schakelt bezoekende supporters in bij toeristische promotie

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge heeft met voetbalclubs Cercle en Club Brugge een overeenkomst gesloten om bezoekende supporters in het kader van Europese wedstrijden te gebruiken voor toeristische informatie. Het project gaat dit seizoen van start. Alle bezoekende supporters zullen een promotiepakket ontvangen waarmee ze ter plaatse hun weg kunnen vinden en thuis kunnen uitpakken. Ook voor de internationale media is er extra aandacht.

Brugge wordt in het buitenland vaak in verband gebracht met haar historische gebouwen en met voetbal. Het stadsbestuur wil de beide aspecten nu samenbrengen. Als supporters voor een Europese wedstrijd naar de stad afzakken, worden ze via de nieuwe informatiemap vlot door de historische stad geloodst. De informatie die de supporters dankzij de samenwerking met Club en Cercle Brugge ontvangen is opgesteld in de taal van de bezoekende voetbalfan.

“We trekken nadrukkelijk de kaart van de gastvrijheid”, zegt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). “Supporters die gastvrij worden ontvangen, stellen zich sportiever op en daar is het om te doen. Het project loopt daarom ook in samenwerking met de lokale politie.”

In de supportersmap zit verder een zelfklever met het logo van de Brugse voetbaltegenstrever en een postkaart die ze naar huis kunnen sturen. Op de postkaart staat de tekst “Ik was in Brugge, stad met een hart voor voetbal voor de wedstrijd tegen Club of Cercle Brugge.”

Voor buitenlandse sportjournalisten is een uitgebreide map samengesteld met veel meer toeristische informatie over Brugge.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier