Brugge overspoeld door kerstshoppers, maar verkeersproblemen blijven uit

Redactie KW

Het Brugse eindejaarsmobiliteitsplan werkt. Dat bleek tijdens het eerste winkelweekend.

Duizenden mensen zakten af naar Brugge voor hun kerstcadeaus, maar de stormloop zorgde niet voor verkeersproblemen. Op de invalswegen werden chauffeurs door tekstkarren gewezen op de randparkings met openbaar vervoer. Vrijwilligers op de parking wezen er de mensen op dat zowel het parkeren als de bus naar het centrum gratis waren.

Bus

Om het kwartier kwam er een bus langs en die was meteen volzet. Misschien hadden enkele extra bussen voor een nog vlotter verloop gezorgd. Het Brugse mobiliteitsplan is van kracht tijdens de drie shoppingweekends van december en het eerste weekend van januari met de solden.

Na het geslaagde experiment bij de start van de kerstshopping is het stadsbestuur van plan om de maatregelen uit te breiden. Een eerste stap is het volledig verkeersvrij maken van de Steenstraat en de Zuidzandstraat tijdens de drukste uren in het weekend. Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht : “We zijn voor de toekomst bezig met een plan om op zaterdagnamiddag de Steenstraat en Zuidzandstraat tussen 12 en 18 uur volledig verkeersvrij te maken want we willen echt die randparkings en zeker die van Steenbrugge gebruiken. Dat kan maar als er continu bussen zijn van De Lijn”.

(B.V./A.D.)

Brugge overspoeld door kerstshoppers, maar verkeersproblemen blijven uit

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier