Brugge maakt begraafplaatsen groener

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge gaat de volgende twee jaar investeren in het groener maken van haar begraafplaatsen. Dit jaar wordt voor 122.000 euro geïnvesteerd en volgend jaar wellicht nog meer. De investeringen zijn nodig omdat er niet langer met pesticiden mag worden gespoten. Het stadsbestuur heeft daarom beslist om de paden met gras in te zaaien. Dat is gemakkelijker te onderhouden en bevordert de toegankelijkheid.

Dit jaar worden de paden aangepakt op de centrale begraafplaats in Assebroek, de parkbegraafplaats De Blauwe Toren in Sint-Pieters en de begraafplaatsen van Sint-Michiels en Koolkerke.

De overschakeling naar graspaden zal volgens de Brugse schepen een aanpassing vergen. “De mensen planten graag voor het graf van een dierbare. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze daarbij het gras zullen verwijderen. Ons personeel zal de mensen daarom bijstaan om de omschakeling vlot te laten verlopen. Het uiteindelijk doel is een groenere en respectvolle plek als laatste rustplaats”, zegt schepen Franky Demon.

(gw/sv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier