Brugge maakt 300.000 euro vrij voor vernieuwde speelpleinwerking

Redactie KW

Kwibus is de nieuwe naam van de Brugse speelpleinwerking. De Brugse Jeugddienst wil de slabakkende vakantiewerking opwaarderen door het niveau van de monitoren op te krikken.

De Brugse Speelpleinwerking werd georganiseerd door drie vzw’s De Spetter, De Wissel en Oranje. Die eerste twee kregen een negatieve doorlichting van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking. Het spelaanbod en spelmateriaal was niet goed genoeg, de begeleiding van de animatoren kon ook beter. ” Op de diverse pleinen van de speelpleinwerking zullen er nu altijd drie hoofdverantwoordelijken zijn”, zegt schepen van jeugd Franky Demon. “Dat zijn jobstudenten die ouder zijn dan achttien die een brevet hebben van animator in het jeugdwerk. Die worden aangevuld met vrijwilligers, 16 plus, om samen een aantrekkelijk aanbod uit te werken”.

Scholen

De VZW’s Spetter en De Wissel worden overgenomen door de stad, die wel blijft samenwerken met Oranje. Voor de nieuwe speelpleinwerking, Kwibus genaamd, trekt de Stad Brugge 300.000 euro uit. Daarnaast worden de prijzen gehalveerd, 2 euro voor een halve dag, vier voor een volledige dag.

Brugge wil de speelpleinwerking openstellen voor iedereen, zonder verplichte activiteiten, en in een aangename omgeving. Kinderen kunnen terecht op 8 lokaties, voornamelijk scholen. Die zijn geografisch zo gekozen dat iedereen binnen een straal van drie kilometer naar een speelplein kan. Brugge hoopt in de vakantie per dag zo’n 400 kinderen, tussen 4 en 15, te kunnen opvangen in hun speelpleinwerking.

(J.S./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier