Brugge is eerste Millenniumdoelenstad

Redactie KW

Brugge heeft zichzelf tijdens een Millennium Fata Morgana uitgeroepen tot de eerste “Millenniumdoelenstad” van het land. De millenniumdoelen zijn acht concrete en meetbare onderwerpen om tegen 2015 de armoede in de wereld te halveren. Het stadsbestuur daagde begin dit jaar met het project “Scoren voor 2015” alle Bruggelingen uit om mee te werken aan de verschillende activiteiten die voor de Millenniumdoelen werden georganiseerd.

Ruim vijfduizend deelnemers droegen uiteindelijk hun steentje bij om de eerste millenniumopdracht rond armoede en honger binnen te halen. Dat cijfer was ook de uitdaging die het stadsbestuur vooraf had gesteld om dit Fata Morgana punt te scoren. Brugge haalde één na één de uitdagingen binnen.

“Wij doen kleuteronderwijs aan het KHBO in Brugge, licht Miet Maertens haar project toe. “In het kader van onze stage zijn we drie maanden naar Senegal geweest. Voor de millenniumdoelstellingen zijn we een bal gaan halen bij de Noord-Zuiddienst in Brugge en zijn we beginnen voetballen in Senegal.”

De afsluiter van het project ‘Scoren voor 2015’ vindt eind deze maand plaats tijdens Feest in ‘t Park, het jaarlijkse evenement rond Noord-Zuid Thema’s.

(bv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier