Brugge is actiecomité rijker : Overlastbuurt

Redactie KW

Brugge is sinds kort een actiecomité rijker onder de naam ‘Overlastbuurt’. Deze nieuwe groepering heeft als ambitie om eindelijk eens paal en perk te stellen aan tal van vormen van overlast, die sinds jaar en dag in de stad woekeren.

“Maar al te vaak worden overlastproblemen van allerhande aard nogal lichtzinnig van tafel geveegd en finaal in de doofpot gestopt. Inwoners die het aandurven overlastproblemen aan te klagen krijgen nogal snel en onterecht het etiket van ‘nestbevuilers’ of ‘verzuurde buurt’ opgekleefd”, zegt het actiecomité.

Inventaris

‘Overlastbuurt’ wil in de eerste plaats met zoveel mogelijk slachtoffers van overlast de rangen sluiten en heeft een inventaris gemaakt van alle vormen van overlast in de stad zoals zwerfvuilproblemen, geluidsoverlast, nachtlawaai, wildplassen, verkeersoverlast, vandalisme, geurhinder, overlast door drugs- en alcoholmisbruik, etc…..

Ondertussen heeft ‘Overlastbuurt’ al een aantal concrete acties gepland. Behalve de lancering van een Facebookgroep ‘Overlastbuurt Brugge’ http://www.facebook.com/groups/409108749149020/?ref=ts starten zij ook een affichecampagne om aandacht te genereren voor de overlastproblemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier