Brugge heeft WK niet nodig om extra volk te lokken

11/08/10 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

Bron: Kw

Als Brugge gaststad wordt tijdens het WK voetbal in 2018, dan zal dat vooral een prestigezaak zijn. Economisch gezien heeft de stad zo'n deelname aan het WK niet nodig. Dat zeggen onderzoekers van het Itinera-instituut, een onafhankelijke denktank, die de kandidatuur tegen het licht hield. Burgemeester Moenaert heeft altijd gezegd dat het nieuwe stadion in Brugge er maar komt, ALS Brugge WK-gaststad is. De Vlaamse overheid gaat er in z'n analyse van uit dat het stadion al is gebouwd.

Brugs burgemeester Moenaert stelde een nieuwe promowagen voor, die z'n stad overal in Vlaanderen voorstelt als gaststad tijdens het WK voetbal in 2018. Volgens de stad zou dat goed zijn voor de internationale uitstraling. Een onafhankelijk onderzoek door Itinera spreekt dat tegen. "Voor Brugge zou het in de eerste plaats om een prestigeproject gaan", zegt Brieuc Van Damme van Itinera Institute. "Omdat Brugge al heel veel toe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!