Brugge geeft premie aan bedrijf dat naar leegstaand pand verhuist

Redactie KW

Brugge heeft een premie uitgereikt aan een bedrijf dat in een leegstaand pand getrokken is en dat is vrij uniek. De subsidie bestaat al meer dan tien jaar, maar deze legislatuur is het de eerste keer dat die wordt uitgereikt. Volgens de stad is de leegstand dan ook beperkt. De subsidie is anderzijds toch ook een manier om bedrijven naar Brugge te lokken gezien het tekort aan bedrijventerreinen.

Na een jaar leegstand heeft A&E Security, dat gespecialiseerd is in beveiligingsinstallaties, z’n intrek genomen in een pand op het industrieterrein Waggelwater in Brugge.

“In eerste instantie zaten we in het vorig gebouw erg krap,” zegt Peter D’Hondt. “Dit was een leegstaand pand dat we volledig uitgekleed hebben om het een andere structuur te geven. We hebben hier toch een investering gedaan van meer dan 700.000 euro.”

Daarvoor krijgt het bedrijf dat zo’n 50 mensen tewerkstelt 50.000 euro subsidie van de stad Brugge.

“We willen vermijden dat er leegstaande panden zijn op een bedrijventerrein,” licht schepen van Lokale Economie Hilde Decleer toe. “Dat is niet goed voor de uitstraling. Het is altijd goed dat er nieuwe bedrijven komen die zorgen voor tewerkstelling in Brugge.”

(JV/KB)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Brugge geeft premie aan bedrijf dat naar leegstaand pand verhuist

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier