Brugge geeft negatief advies voor hoogspanningstation

Redactie KW

Brugge zal bij de Vlaamse regering een negatief advies uitbrengen over de bouw van een hoogspanningstation langs de Kustlaan in Zeebrugge. De Brugse gemeenteraad noemt die locatie, op een oud militair domein, ongelukkig vlak bij een woonwijk en vraagt de regering om alternatieve locaties te onderzoeken.

Daarover werd na een pittig debat dinsdagavond gestemd tijdens de Brugse gemeenteraadszitting. De realisatie van het station kadert in de optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk Vlaanderen en moet windenergie van op het windmolen park op zee aanvoeren..

Ook in de nabije Strandwijk is er protest. De oudere generatie lijkt er niet meteen wakker van te liggen, de jongere generatie doet dat wel. De buurtbewoners vrezen ook voor lawaaihinder en echt mooi is een bunker van 20 meter hoog ook niet, zeggen ze. De Brugse gemeenteraad vraagt nu aan de Vlaamse regering om alternatieve locaties te zoeken.

Bekijk hier de reportage

(S.V.K./B.S.)

Meer vanavond in het Focusnieuws vanaf 18u00 en in de krant van West-Vlaanderen van 28 oktober, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier