Brugge gaststad voor colloquium over Werelderfgoed

© BENNY PROOT
Redactie KW

Brugge neemt eind mei volgend jaar de organisatie op zich van een internationaal colloquium over de ontwikkeling van steden met Unesco-Werelderfgoed. Bedoeling is dat delegaties uit steden, die deels of volledig als Werelderfgoed zijn erkend, met elkaar in debat treden over nieuwe uitdagingen en het beheer van het Werelderfgoed.

“Dit kan in synergie verlopen, maar soms ook tot conflicten leiden. Er moeten compromissen gevonden worden tussen behoud en evolutie. Als schepen vind ik het een uitdaging om dit belangrijke debat in onze stad te houden”, zegt de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening, Mercedes Van Volcem, die het initiatief nam tot dit colloquium. Zij zal op het colloquium een uiteenzetting geven over 40 jaar monumentenzorg en beheer van het Brugse Werelderfgoed. De hele binnenstad van Brugge is namelijk sinds 2000 erkend als Werelderfgoed.

Minister

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, verleent met zijn diensten zijn volle medewerking aan de organisatie en de invulling van dit colloquium. De stad Brugge en Vlaanderen trekken elk 60.000 euro uit voor de organisatie. De data voor het colloquium zijn voorlopig 31 mei en 12 juni 2012.

(Belga, foto a-BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier