Brugge brengt WK-kandidatuur zichtbaar in straatbeeld

Redactie KW

Brugge is een kandidaat-speelstad voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 en zal dat vanaf nu duidelijk zichtbaar maken in het straatbeeld. De aftrap voor de promotiecampagne is woensdag gegeven door burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). “Wie in Brugge leeft, werkt of op bezoek komt, zal niet naast de kandidatuur kunnen kijken. Er komen vlaggen, stickers, graffiti en een internetcampagne”, argumenteert Moenaert.

Brugge verwacht veel van de kandidatuur van België en Nederland voor de organisatie van het wereldkampioenschap. In 2000 was Brugge gaststad voor het Europees voetbalkampioenschap en de ervaring was positief. In 2002 haalde Brugge veel energie uit de titel ‘Europese Culturele Hoofdstad’. Tot eind 2010 wordt daarom ingezet op de kandidatuur voor het WK.

verschillende ambassadeurs

“Als de FIFA naar Brugge kijkt of komt, zal ze zien dat de hele stad
achter de kandidatuur staat. We starten onze campagne daarom bij de Ronde van Vlaanderen”, aldus Moenaert. “Op 4 en 5 mei is het Bid-boek in Brugge. Het wordt naar hier gebracht door Charleroi en wij zullen het op een milieuvriendelijke wijze naar Gent brengen. In ons hoofdstuk zullen we de aantrekkingskracht van Brugge onderstrepen: een gastvrije UNESCO-werelderfgoedstad met een nieuw voetbalstadion. Enkele ambassadeurs uit de sport, de gastronomie, de media, de cultuur en het bedrijfsleven zullen onze kandidatuur extra cachet geven”, besluit de burgemeester. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier