Brugge Bierkaas is West-Vlaanderens jongste

Redactie KW

In Roeselare is een op en top West-Vlaamse kaas voorgesteld, de in Rodenbach gerijpte Brugge Bierkaas. Fijnproevers hadden het op de degustatie over een aparte culinaire ervaring en de ideale manier om eten en drinken te combineren. Het is ook de bedoeling om met dit nieuwe product internationaal door te breken.

De peter en meter van de Brugge kaas met Rodenbach sneden de eerste bol aan: hobbykok Claudia Allemeersch en Jean Blaute. De Brugge bierkaas is een halfharde kaas. Bij Belgomilk in Moorslede wisten ze nog dat de paters in de Middeleeuwen al beide producten samen verwerkten, en besloten daarom op dat elan een nieuwe kaas te bedenken.

Kaasliefhebbers kunnen zondag op de jaarlijkse Brugse Kaasmarkt uitgebreid proeven van de nieuwe kaas.

(bv/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier