Brugge besteedt parkeercontroles uit en voorziet uitbreiding plaatsen

Redactie KW

Ook Brugge doet voortaan een beroep op een privéfirma om te controleren of je voldoende geld in de parkeermeter hebt gestopt of je blauwe kaart correct gebruikt. Brugge is hiermee de laatste stad centrumstad die deze opdracht uitbesteedt aan een privéfirma.

Vanaf half februari zullen er geregeld werknemers van een privéfirma opduiken in de straten van Brugge. Zij zullen voortaan de parkingtickets en de blauwe zones in de gaten houden; tot nog toe was dat de politie. Maar die beschikt over onvoldoende personeel om de controles efficiënt te laten verkopen. Daarbij komt dat er met de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan 1.500 te controleren parkeerplaatsen bijkomen. De stad voorziet in haar begroting voor volgend jaar 350.000 euro voor die klus. De prijs voor wie niet betaalt of zijn blauwe kaart fout gebruikt blijft dezelfde, 30 euro.

Kiss & Ride

Aan het station van Brugge wordt de kiss & ride zone waar je maar heel even mag parkeren uitgebreid. Nu zijn daar 24 parkeerplaatsen maar dat bleek onvoldoende. De parking wordt uitgebreid tot 45 parkeerplaatsen. Tijdens de werken blijft de huidige parking bereikbaar. Tegen half maart zal de nieuwe parking gebruiksklaar zijn.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het Focusnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier