Brug over de Steengracht in Steenkerke bijna weer open

Redactie KW

Als de werken volgens schema verlopen zal de brug over de Steengracht te Steenkerke dit weekend terug open zijn.

Deze brug verbindt de Steengracht-West en Oost met elkaar. Door de werken aan de brug en de omliggende aanrijroute moesten de bewoners van de Sint-Laurentiusstraat, een deel van de Haenestraat en de Steengracht-Oost vaak kilometers omrijden om in Veurne te geraken. Deze week werd er asfalt gegoten op het aansluitstuk van de brug in de Steengracht-Oost en in de Steenkerkestraat.

Uitzettingsvoegen

Deze week moeten nog wel uitzettingsvoegen in de brug aangebracht worden, wat waarschijnlijk tegen het weekend zal gebeuren. Gedurende het volledige verloop van de werken aan de brug bleven enkel de bewoners van de Steengracht-West en de Steenkerkestraat, die met de wagen naar Veurne wilden, gespaard van de omleiding via de Brugsesteenweg of de Minnaersstraat. Enkel fietsers en voetgangers konden op bepaalde tijdstippen van de werken over de brug. Wie via de Steengracht-West Steenkerke binnen reed en niet over de brug moest, ondervond geen hinder.

Later volgen nog dorpskernvernieuwingswerken in de Sint-Laurentiusstraat, de Steenkerkestraat, en langs de Steengracht-West en Oost.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier