Brouwerijstraat in Koekelare wordt aangepakt

Redactie KW

Het schepencollege heeft in samenspraak met de politie beslist om de Brouwerijstraat aan te pakken. Dat zal in een eerste fase gebeuren met een proefopstelling. Straatbewoner Stefaan Cooman die onlangs de kat de bel aanbond, reageert tevreden.

Vorige week woensdagavond werden de bewoners van de Brouwerijstraat, een eenrichtingsstraat, opgeschrikt door een zoveelste ongeval. Een chauffeur kwam veel te snel ingereden vanuit de Zuidstraat en vlamde op een geparkeerde wagen. Hij kwam op het trottoir tot stilstand. Dit ongeval was voor bewoner Stefaan Cooman het signaal om nogmaals bij de gemeente aan te dringen op een snelle oplossing voor deze verkeersonveilige situatie.

Oplossing op komst

Schepen van Openbare Werken Eric Huyghe (CD&V) bevestigt dat het schepencollege in samenspraak met de politie een oplossing uitwerkt voor de verkeerssituatie in de Brouwerijstraat. Dat zal eerstdaags gebeuren met een proefopstelling die na een tweetal maanden geëvalueerd wordt. „We hebben dit besproken in het college en unaniem beslist om te kiezen voor een proefopstelling met wegversmallers”, legt hij uit. „Van rubberen plateaus ben ik geen voorstander, want uit ervaring in andere gemeenten blijkt dat die voor bijkomende hinder voor de omwonenden zorgen.”

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier