Brouwerij uit Moorslede pakt uit met bruine Klets

Redactie KW

Brouwerij Bier & Karakter uit Slypskapelle presenteerde op zaterdag 25 oktober hun bruine variant van hun Kletsbier aan het grote publiek.

In oktober 2012 startten Brecht Dumoulin uit Slypskapelle, Chris Callewaert uit Westrozebeke en Chris Bruynooghe uit Diksmuide een eigen brouwerij. Ze pakten toen uit met een blond bier genaamd Klets. Twee jaar later brengen ze een bruine variant ervan op de markt. “Een toegankelijk bruin bier gemaakt met Luikse stroop en met honderd procent Poperingse hop. Een echt Belgische product dus”, vertelt brouwer Brecht Dumoulin.

De tekening op het bruine bier gaat hand in hand met dat op het blonde bier. “De dame op ons blond bier werd getekend door Filip Cardoen uit Moorslede, net zoals de man op onze bruine variant. Als je de twee flesjes naast elkaar houdt, lopen ze naar elkaar toe. Op die manier creëren we een geheel”, legt Brecht uit.

Zaterdag 25 oktober en zondag 26 oktober presenteerden de brouwers hun bier aan het grote publiek op het Poperingse Karakterbierenfestival. “Het viel meteen in de smaak. Het bier is niet te zoet en ook minder zwaar, slechts 6,5 graden in vergelijking met de blonde variant van acht graden”, zegt de brouwer.

De brouwers hopen zo snel mogelijk een derde bier op de markt te brengen. “Het Kletsassortiment is volledig. Het is tijd voor een nieuw bier, pittiger en met nog meer karakter voor een kleiner publiek”, aldus Brecht.

(AFM – Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier