Brouwerij Sint-Bernardus Watou opent volkscafé in Tokyo

Redactie KW

Brouwerij Sint-Bernardus uit Watou heeft een nieuw bier gebrouwen. Het is de bedoeling dat dit bier, dat slechts eenmalig gebrouwen werd, verkocht wordt in een Sint-Bernardus-café, dat in augustus de deuren opent in de Japanse hoofdstad Tokyo. Brouwerij Sint-Bernardus werkt hiervoor samen met een groot Japans voedingsconcern.

“Het wordt een authentiek Belgisch volkscafé,” zegt Marco Passarella, sales & marketing manager van Sint-Bernardus. “Van dit eenmalige bier, de Sint-Bernardus Tokyo, hebben we 175 hectoliter gebrouwen, deels voor het Sint-Bernardus-café in Japan en deels voor onze trouwe klanten in Europa en de USA. Het is een troebel tarwebier, gebrouwen met de specifieke gist van St.-Bernardus en de Golding en Magnum hop.

Momenteel kan de brouwerij de vraag naar zijn bieren niet bijhouden. “We verkopen zeer goed. In acht jaar tijd is onze capaciteit verdriedubbeld van 9.000 naar 27.000 hectoliter. De brouwcapaciteit wordt nog dit jaar gevoelig uitgebreid. Er komen ook extra grote tanks om het bier te lageren”, verduidelijkt Marco Passarella. De bieren van Sint-Bernardus hebben grote uitstraling in het buitenland.

Promotie Vlaamse bierkeuken

De uitbating van het café in Japan gebeurt niet door de brouwerij zelf, maar Sint-Bernardus heeft er wel voldoende inspraak. Zeven van haar bieren zullen er op vat verkrijgbaar zijn. Daarnaast zullen er bieren van andere Belgische klassebrouwerijen aangeboden worden in een rotatiesysteem. Het café bevindt zich in een internationale businessbuurt in Tokyo, op de benedenverdieping van een nieuw gebouw.. Er wordt dan ook gemikt op een internationaal publiek. “We zullen ook onze Vlaamse bierkeuken in de picture plaatsen. Dit zullen we o.a. doen in samenwerking met chef Stefaan Couttenye van het Watouse restaurant ‘t Hommelhof, bekend omwille van zijn bierkeuken”, besluit Marco Passarella

(P.L./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Brouwerij Sint-Bernardus Watou opent volkscafé in Tokyo

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier