Brouwerij Henricus uit Brugge wint twee biermedailles

Redactie KW

Brouwerij Henricus is een initiatief van Mathias Van den Poel uit Zeebrugge.

De jonge brouwerij Henricus veroverde met haar Paljas-bieren twee medailles op de vermaarde Dublin Craft Beer Cup. Een honderdtal ambachtelijke brouwers uit heel de wereld bliezen verzamelen. Brouwerij Henricus uit Brugge ging niet met lege handen naar huis. Paljas bruin en Paljas IPA wonnen respectievelijk zilver en brons in hun categorie.

Een internationale jury beoordeelde de bieren op kenmerken als uitzicht, geur, smaak en stijl. Enkel ambachtelijke brouwsels kwamen in aanmerking. Ambachtelijk of craft betekent dat de productie relatief kleinschalig is en dat de bieren ongefilterd en niet gepasteuriseerd zijn.

Geen kunstmatige smaakstoffen

Mathias Van den Poel, zaakvoerder van brouwerij Henricus, is een gelukkig man. “Deze erkenning uit de wereld van de craftbieren stemt mij erg tevreden. Het was van bij de start mijn bedoeling om pure, natuurlijke bieren te maken zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen. De medailles motiveren ons om op de ingeslagen weg verder te gaan”.

“Dit was trouwens niet het eerste succes voor Henricus. Op de Brussels Beer Challenge haalde Paljas bruin, toen net gebotteld, zilver. Ons eerste bier, de Paljas blond, werd met groot succes gelanceerd op het Brugs Bierfestival. De drie bieren laten zich het best omschrijven als verfrissende doordrinkbieren met karakter. Ik ontwikkelde zelf de recepturen van de bieren. Ze worden gebrouwen door brouwerij Anders uit Limburg. Op termijn is het de bedoeling om zelf te brouwen in een nieuwe brouwerij in de streek”, aldus nog Mathias Van den Poel.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier