Brouwerij De Halve Maan investeert fors in nieuw verwerkingscentrum

Redactie KW

De Brugse brouwerij De Halve Maan gaat vier miljoen euro investeren in een nieuwe vestiging in Brugge. De brouwactiviteiten blijven op de historische site in het centrum van de stad. De nieuwe vestiging moet de filtratie, vatenvullijn, bottelarij en het logistiek centrum huisvesten. Met de investering worden ook nieuwe jobs gecreëerd. De Halve Maan brouwt de bieren ‘Brugse Zot’ en ‘Straffe Hendrik’.

“De voorbije jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze brouwerij op het Walplein”, vertelt zaakvoerder Xavier Vanneste. “De brouwcapaciteit is er opgevoerd en de milieuhinder voor de buurt is aangepakt. Door deze investeringen kunnen we onze capaciteit de volgende jaren nog opvoeren. Een aantal activiteiten werden uitbesteed. Door de investering in de nieuwe vestiging kunnen we deze activiteiten terug in eigen beheer nemen.”

In 2005 lanceerde brouwer Xavier Vanneste het stadsbier ‘Brugse Zot’. Sindsdien won hij met zijn bieren verschillende prijzen in binnen- en buitenland. De bierverkoop kende een jaarlijkse groei van meer dan 50 procent. In vier jaar tijd steeg de productie van De Halve Maan naar 20.000 hectoliter.

De nieuwe vestiging van De Halve Maan moet tijdens de zomer van 2010 operationeel zijn. De nieuwe site van De Halve Maan bevindt zich op een ambachtelijke zone net buiten het Brugse stadscentrum.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier