Brouwerij De Halve Maan bottelt voortaan zelf

Redactie KW

DE HALVE MAAN, de brouwer van de Brugse Zot en Straffe Hendrik, opent een nieuwe bottelarij. Tot nu toe besteedde de brouwerij het vullen van de flessen en de vaten uit. Maar nu gebeurt dat aan het Waggelwater in Brugge waar de brouwer investeerde in een eigen bottelinstallatie. Het brouwen zelf gebeurt nog altijd in hartje Brugge.

De nieuwe bottelarij vult 6.000 flessen Brugse Zot of Straffe Hendrik per uur. De Halve Maan investeerde zo’n 40 miljoen euro in de bottelarij. Want de Brugse Zot brengt heel wat leven in de brouwerij.
Xavier Vanneste bracht zijn hoge gistingsbier vijf jaar geleden op de markt en kan de bestellingen in binnen- en buitenland nauwelijks volgen. Hij mikt dit jaar op een omzet van 5 miljoen euro en dat is goed voor 6 miljoen glazen bier.

De jonge brouwer is niet van plan om zijn brouwerij uit het stadscentrum te verhuizen. Hij is de zesde generatie van Brugse stadsbrouwers en wil dat zo houden. De Halve Maan is nog op zoek naar enkele extra werknemers voor de nieuwe bottelarij.

(bv/jv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier