Brouwerij De Gouden Boom wordt flatgebouw

Brugse brouwerij De Gouden Boom wordt flatgebouw. (Foto a-BP)
Redactie KW

Het schepencollege van Brugge heeft een bouwvergunning verleend om brouwerij De Gouden Boom aan de Langestraat in hartje Brugge te verbouwen tot een wooncomplex met 29 appartementen en lofts.

Dat heeft schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open Vld) donderdag bekendgemaakt. De beschermde relicten van de brouwerij zullen in het complex worden geïntegreerd.

De Gouden Boom is een historisch complex langs de Langestraat. De Brusselse bouwheer BPI zal een deel van de site slopen en vervangen door nieuwbouw. In de ondergronds garage komt plaats voor 44 voertuigen.

Een deel van de voormalige brouwerij- en mouterijinstallaties werd in 2006 als erfgoed beschermd. Die delen worden geïntegreerd in het café op de site. De bezoekers van de zaak zullen de installaties kunnen bezichtigen.

“Voor de bewoners in de buurt is dit een gunstig project”, zegt schepen Van Volcem. “In tegenstelling tot vandaag zullen de buurtbewoners het binnenplein van de brouwerij kunnen gebruiken om vanuit het Verbrand Nieuwland naar de Langestraat te wandelen en te fietsen. Dat kan alleen maar de leefbaarheid ten goede komen.”

Voor de bouw van het project wordt op drie jaar gerekend. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier