Brouwerij Bockor in Bellegem breidt komende jaren fors uit

Redactie KW

Brouwerij Bockor in Bellegem, bekend van het populaire biertje Omer, investeert de komende jaren fors in uitbreiding, met onder andere een magazijn van 8.000 vierkante meter op de site Emdeka.

De Bellegemse brouwerij Bocker zit momenteel geprangd tussen de Kwabrugstraat en de Bellegemkerkdreef en barst uit haar voegen. Daarom wordt de distributie losgekoppeld van de brouwerij en komt er een magazijn van 8.000 vierkante meter op de site Emdeka. “We bouwen ook een nieuwe brouwzaal en een extra foederzaal”, stelt woordvoerder Nicolas Degryse.

De site Emdeka is eigendom van intercommunale Leiedal, beslaat ongeveer 2,3 hectare en bestaat uit vier aan elkaar gebouwde loodsen. De afbraakwerken van die loodsen zullen eind dit jaar, begin volgend jaar van start gaan. Als alles vlot blijft verlopen, kan er medio 2015 met de bouw gestart worden. Door de herlocatie van het depot kan het aantal vrachtwagenbewegingen door het centrum gehalveerd worden: van 128 naar 64.

Nieuwe brouwzaal en nieuw foederlokaal

Het tweede luik van de uitbreiding betreft een nieuwe brouwzaal en een nieuw foederlokaal. De brouwerij plant ook een parking voor een veertigtal auto’s. Het binnengebied van de driehoek Kortestraat-Bellegemsestraat-Kwadebrugstraat is eigendom van de brouwerij. Op de plaats waar nu een groot grasveld ligt, wil Bockor aan de kant van de Kwadebrugstraat een tweede brouwzaal bouwen. Als er een tweede brouwzaal bij komt, zal er eventueel niet meer ‘s nachts of tijdens het weekend gebrouwen moeten worden. Aan de kant Kortestraat komt een parking voor het personeel.

Het foederlokaal, ten slotte, komt niet aan de overkant van de brouwerij, maar wel langs de Bellegemsestraat.

(AXV)

Het hele uitgebreide verhaal wordt vandaag uit de doeken gedaan in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

OB57312_IG BOCKOR ok.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier