Bromfietscontrole: derde niet in orde

in Roeselare heeft de politie vanmiddag politiecontrole gehouden
Redactie KW

De politie van Roeselare heeft in het centrum van de stad een bromfietsencontrole gehouden. Heel wat bromfietsen worden opgedreven om sneller te kunnen rijden dan toegelaten en dat is onveilig. Er werden alles samen 12 bromfietsen getest, 4 daarvan bleken te hard te rijden. De hele maand zijn er in het arrondissement Kortrijk nog verschillende controles gepland.

Het is al het tweede jaar op rij dat de politie in het arrondissement Kortrijk in november bromfietsen intensief controleert. Vanmiddag stonden politieagenten op de Botermarkt in Roeselare. Veel jongeren die net van school kwamen, bleven hangen om een kijkje te nemen.

Er werden 12 bromfietsen gecontroleerd, 4 ervan reden te hard. Één bestuurder kwam er met een waarschuwing van af, van de overige drie werd de bromfiets in beslag genomen. De actie moet de veiligheid van de bromfietsers en andere weggebruikers verhogen. Het aantal bromfietsers mag dan wel afnemen, het aantal slachtoffers daalt niet.

“Waneer we vaststellen dat de snelheid overdreven is dan is de bromfiets in principe niet meer verzekerd,” zegt korpschef Curd Neyrinck. “En als er dan een ongeval gebeurt … Waneer er een ongeval gebeurt en de bromfiets is niet verzekerd dan zullen de verzekeringen problemen maken rond de polis.”

De gedemonteerde stukken, vooral uitlaten, worden dit jaar niet vernietigd, er wordt een kunstwerk van gemaakt. Tot het eind van de maand nog worden in alle politiezones in het arrondissement Kortrijk bromfietsen gecontroleerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier