Bromfiets gegrepen na negeren rood licht in Roeselare, twee personen kritiek

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Een bromfietser en zijn passagier zijn zwaargewond geraakt toen ze een rood licht negeerden en de Rijksweg overstaken. Ze werden gegrepen door een wagen die de Rijksweg volgde.

Door de aanrijding vlogen de bromfietser van 34 en zijn vrouwelijke passagier van 43 op de motorkap van de wagen en werden ze meters ver weggeslingerd. Ze bleven roerloos op het wegdek liggen. Twee mugdiensten snelden ter hulp. Ze werden gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw is intussen aan de beterhand. Maar de man verkeert nog altijd in levensgevaar. Beiden wonen in Izegem.

Getuigen

Getuigen verklaarden dat de bromfietser duidelijk het rood licht had genegeerd toen hij links insloeg. Het parket van Kortrijk stuurde een verkeersdeskundige om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Het ongeval gebeurde omstreeks 19.30 uur op het kruispunt van de Oostnieuwkerkesteenweg en de Rijksweg. In de omgeving van de jaarbeurs ontstond hierdoor zware verkeershinder.

Bromfiets gegrepen na negeren rood licht in Roeselare, twee personen kritiek

Bekijk hier de reportage

(JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare. Meer ook in de flash van FOCUS-WTV om 13 uur en vanavond vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier