Broer voormalige uitbater koopt mogelijk Marquette in Marke

Redactie KW

De broer van Jean-Pierre Malysse die van de Marquette in Marke een toprestaurant maakte, lijkt geïnteresseerd in de gebouwen die morgen openbaar verkocht worden.

Marc Malysse is bekend van de industriële wasserij Malysse-Sterima in Heule en dat is een erg grote speler in de zorgsector.

Het domein en de gebouwen van de Marquette langs de Cannaertsraat in Marke gaan slechts deels onder de hamer bij de openbare verkoop morgen. Het gaat om zo’n 3.800 vierkante meter waarvan ruim 1.200 bebouwd. Maar het hele domein is veel groter. De feestzaal en de grond achteraan zijn nog altijd eigendom van de familie Malysse. Jean-Pierre Malysse en zijn vrouw die de Marquette meer dan veertig jaar runden en het hotel-restaurant naam en faam gaven wonen ook nog steeds in de villa vlakbij. Ook broer Marc Malysse van Malysse-Sterima in Heule is het hele domein erg genegen. Marc Malysse: “Omdat het een mooie zaak was vroeger en nu. Ik kom eens kijken wat daarmee zal gebeuren. Er zijn mogelijkheden, ik ben kandidaat-koper.”

Broer Jean-Pierre verkocht het deel dat nu openbaar verkocht wordt enkele jaren geleden aan Fransen, maar eind 2011 ging het restaurant op een bedrieglijke manier over de kop. De inboedel ging al onder de hamer en de gebouwen mogen dan aan het verkommeren zijn, ze bevatten nog heel wat mooie materialen.

De startprijs voor de verkoop is ingesteld op 600.000 euro.

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier