Broer schepen Lobke Maes komt om bij ongeval in de Dreef ter Walle

Redactie KW

Siel Maes (18), de broer van schepen Lobke Maes, is vrijdagavond overleden na een verkeersongeval in de Dreef ter Walle. 3 andere inzittenden van de auto raakten lichtgewond.

Wat een korte gemeenteraad moest worden vrijdagavond, draaide uit op een schokkend drama. Na twintig minuten kreeg schepen Lobke Maes een hartverscheurende oproep. Haar jongste broer Siel (18) zou in een verkeersongeval om het leven gekomen zijn.

Meteen na de oproep verdween Lobke Maes uit de gemeenteraad. Collega en schepen Frank Acke snelde haar meteen ter hulp en bracht haar naar de plaats van de feiten in Dreef Ter Walle. Burgemeester Jan Seynhaeve wist niet meteen wat er aan de hand was en probeerde de vragen van de oppositie te beantwoorden. Na de gemeenteraad bleek duidelijk welk drama zich had afgespeeld. Vier jongeren tussen 18 en 23 jaar hadden het weekend ingezet in een gezellig cafeetje in Kortrijk. Omstreeks 18 uur keerden Siel Maes, Tijs Neyrinck, Hennie Werbrouck en Mathias Vandewalle huiswaarts. Op 50 meter van de woning van vader Dirk Maes, directeur bij Dexia en grootouders Frans en Jacqueline Mullie in Dreef Ter Walle liep het helemaal mis. Chauffeur en leerkracht Hennie week om een onbekende reden van de weg en de wagen begon te tollen. Achter de wagen reed nog een tweede wagen met vrienden.

Siel Maes stak zijn hoofd door het raam en zwaaide naar zijn vrienden op het ogenblik dat de chauffeur de controle verloor. De 18-jarige werd uit het voertuig geslingerd en was op slag dood. Bieke, de zus van Tijs was zwaar aangeslagen.

“Mijn broer en zijn vrienden waren in hun nopjes. Het zijn allen KSA-leiders bij Arbeid Adelt en diezelfde avond was er een feestje gepland bij de meisjesafdeling De Grietjes waar ikzelf leider ben. De jongens hebben met hun eigen ogen gezien hoe Siel Maes uit de wagen werd geslingerd”, snikt Bieke.

Siel Maes was de jongste broer van schepen Lobke Maes. Hij volgde net zoals zijn vrienden een opleiding elektromechanica aan het Katho in Kortrijk.

Lees meer in De Zondag (editie West-Vlaanderen Zuid) van 10 mei en in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 15 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier