Bridgestone breidt logistiek centrum in Zeebrugge uit

Redactie KW

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone gaat zijn logistiek centrum in de haven van Zeebrugge uitbreiden. Dat heeft het bedrijf maandag bevestigd in Tokio, waar een delegatie onder leiding van Vlaams minister-president Kris Peeters maandag de Vlaamse zeehavens promoot. De uitbreiding zou op termijn goed moeten zijn voor veertig nieuwe jobs.

Zeebrugge is nu al het belangrijkste verdeelcentrum van Bridgestone in Europa. Het Bridgestone European Logistic Center in Zeebrugge bedient de markten van de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië. Momenteel werken er 140 mensen, zegt voorzitter van de Zeebrugse haven Joachim Coens.

De huidige concessie van 14,2 ha die Bridgestone in Zeebrugge heeft zal in twee stappen worden uitgebreid. In een eerste fase investeert het Japanse bedrijf 7 miljoen euro om op 3 ha. zowat 18.000 vierkante meter bijkomende opslagruimtes neer te poten. Als alles volgens plan verloopt, zou dit over een jaar klaar moeten zijn. In een tweede fase zal de bandenfabrikant een gelijkaardig bedrag investeren in de ontwikkeling van nog eens 20.000 vierkante meter logistieke ruimte ontwikkelen op een terrein van 3,8 hectare.

De haven van Zeebrugge kreeg in Tokio nog goed nieuws: het Japanse bedrijf NYK, dat via dochter ICO twee autoterminals heeft in Zeebrugge, wil zijn capaciteit van 56 ha. daar uitbreiden met 20 ha. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier