Breiende mama’s en oma’s voeren actie tegen onveilige schoolomgeving

Redactie KW

Deze namiddag hebben leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool van Kemmel een ludieke protestactie gehouden aan de schoolpoort langs de Reningelststraat. Ze pakten de metalen palen in die voor de schoolpoort staan. Op die manier protesteren tegen de onveilige schoolomgeving.

Na de heraanleg van de Reningelststraat had de ouderraad van de school in Kemmel gehoopt dat de schoolomgeving meer zou opvallen in het straatbeeld om zo een veiligere zone rond school te creëren. Er werd voorgesteld om de gekende Octopuspalen te plaatsen en meer verlichting te voorzien aan het zebrapad. Maar het antwoord hierop van het schepencollege was negatief. Daarop besloten de ouders om een ludieke actie te organiseren.

Kleurrijk begin

In de grote vakantie zijn ze met een groep van een 12-tal, mama’s, oma’s en juffen beginnen breien. Met hun breiwerk pakten ze de veiligheidspalen in die voor de school staan. Ze hebben hun breiwerken deze namiddag bevestigd op de beugels en de verlichtingspaal aan de school, zodat de eerste schooldag morgen kleurrijk kan starten.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier